Do kostela na kole

Neděle 22. září 2013 je vyhlášena Mezinárodním dnem bez aut. Česká křesťanská enviromentální síť, Ekologická sekce ČKA a Poradní odbor pro otázky životního prostředí při SR ČCE se k této aktivitě připojují a vyhlašují na neděli 22. září (popř. sobotu 21. září) 2013 již šestý ročník akce s názvem "Do kostela na kole". Automobilová doprava nejenže je nepříznivá životnímu prostředí, ale také oslabuje vědomí vzájemné závislosti (a tím i vděčnosti za bližní) a podporuje lidské sobectví. Automobil se stal kultovním předmětem v "náboženství" konzumu.

Zveme sestry a bratry ze všech křesťanských církví v Čechách k účasti na této akci. Stojí za to si vyzkoušet, že to bez auta jde. A věříme, že tato zkušenost se promítne i do dalších nedělí (popř. sobot). Akci jsou věnovány webové stránky http://dokostelanakole.cz, speciálně více o jejím smyslu lze najít na http://dokostelanakole.cz/smysl-akce.

A tak neváhejte po třetím týdnu nového školního roku nechat auto doma a přijet do kostela na kole, případně pěšky nebo hromadnou dopravou.

Česká křesťanská enviromentální síť,

Ekologická sekce ČKA,

Poradní odbor pro otázky životního prostředí při SR ČCE